0 212 258 97 33 / [email protected]
Online Tahsilat


Ultrafiltrasyon (UF) sistemleri

Ürün Kodu : Ultrafiltrasyon (UF) sistemleri

Ultrafiltrasyon (UF) modülleri, yaklaşık 0,02 mikron gözenek çapına sahip membran yapısı ile herhangi bir kimyasal dezenfektan kullanımına gerek kalmadan bakteri, virüs ve diğer mikroorganizmalar için tam bir bariyer görevi görür. Yani bu gözenek çapından büyük tüm partikülleri geri çevirerek; 0,1 NTU 'dan daha düşük bulanıklık değeri ve organik madde gideriminde mükemmel bir filtrasyon sağlar.

Bilindiği gibi içme sularında mevcut olan mikrobiyolojik kirliliğin gideriminde en çok uygulanan yöntemlerinden biri suya klor bileşikleri dozlanmasıdır. Klorlamanın mikroorganizmaların giderimi üzerine etkisi oldukça yüksek olmakla beraber %100 değildir. Örneğin bazı sporlu mikroorganizmalar dezenfektanlara karşı dirençlidir. Bu ve bunun gibi organizmalar ancak Ultrafiltrasyon membranları ile tutulabilmektedir. Ultrafiltrasyon sistemlerinde kullandığımız membranların por çapları mikroorganizmaların çaplarından küçük olduğu için, bu mikroorganizmaları, hiçbir kimyasal madde kullanmadan, % 100 güvenli bir şekilde sudan ayırabiliriz.

Dezenfektan olarak klor bileşikleri kullanıldığında, suda bulunan organik maddeler ile klor bileşiklerinin, THM' (trihalometan) leri oluşturduğu ve bu THM' lerin insanlar üzerine toksik etkisi geri dönülemez rahatsızlıklara neden olduğu bilinmektedir. Bu anlamda, Ultrafiltrasyon sistemlerinde suya herhangi bir kimyasal katkı maddesi verilmemesi, dolayısı ile artık ürün oluşmaması, istenmeyen oksidatif maddeleri üretilmemiş olması en önemli avantajlarındandır.

Ultrafiltrasyon modülleri, yüzeysel suları mükemmel bir şekilde filtre etmesinin yanı sıra, deniz suyu ozmoz sistemlerinin ön arıtımında sıklıkla ve oldukça verimli bir şekilde kullanılmaktadır.

UF sistemleri ayrıca gıda sektörü ve meşrubat prosesleri, doğal içme suyu hazırlama fabrikaları, bakteri alımı ve suyun dolaylı dezenfeksiyonu ve birçok özel proseste başarı ile kullanılmaktadır.


Benzer Ürünler
Live Chat Software
arama motorlarina kayit, site ekle, link ekle, toplist site ekle Link ekle