0 212 258 97 33 / [email protected]
Online Tahsilat


Aktif Karbon Filtreler

Ürün Kodu : Aktif Karbon Filtreler

Aktif karbon filtreler, suda bulunan, tad, koku, renk, klor ve klor bileşikleri, THM' ler, deterjan, petrol ve sanayi atıkları, tarımsal zehirler, taninler, asbest ve bütün organik maddeleri gideren, adsorbsiyon prensibi ile çalışan fiziko-kimyasal arıtım üniteleridir.

Aktif karbon minerali, grift yapısı sayesinde çok geniş yüzey alanına (1000-1500 m²/gr) sahiptir. Geniş yüzey alanı, arıtılacak suyun aktif karbon yüzeyi ile temasını arttırır, yüksek verimde arıtım sağlar.

Aktif Karbon Filtreler, insan müdahalesine gerek olmadan tam otomatik olarak çalışır.

İçerisinden geçen suyun kirlilik derecesine ve geçen su miktarına bağlı olarak, bir süre sonra aktif karbon filtre yatağı adsorbsiyon özelliğini kaybeder ve geri yıkama ile temizlenmesi gerekir. Bunun için otomasyon valfi, belirli periyotlarda filtre yatağını basınçlı su ile 15-20 dakika ters yıkamaya alır. Aktif karbon yüzeyine tutunan kirleticileri sökerek filtre yatağına yeniden adsorbsiyon özelliği kazandırır. Geri yıkama işlemi, filtrasyon sürecinde oluşması muhtemel su kanallarını da dağıtır ve arıtılacak suyun filtre yatağından homojen bir akış ile geçmesini sağlar, filtre bu sayede yüksek verimle çalışır.

Aktif karbon filtre uygulamalarında dikkat edilmesi gereken bir husus da; aktif karbon yatağının, bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşturma riskidir. Aktif karbon, suda bulunan organik maddeleri tutar ve bu organik maddeler bakteriler için besin kaynağıdır. Organik maddeler ile beslenen bakteriler hızla çoğalır ve bakteri kaçağı" oluşmasına sebep olurlar. Bu sebeple, aktif karbon filtre uygulamalarından önce ve sonra dezenfeksiyon yapılması tavsiye edilir.

"


Benzer Ürünler
Live Chat Software
arama motorlarina kayit, site ekle, link ekle, toplist site ekle Link ekle